Tips om täcken för din häst under olika årstider!

Vad ska man investera i när det kommer till hästen? Vad är bra och vad är dåligt?

Det viktigaste när det kommer till ridtäcken är att de inte får skava. Det är farligt och obekvämt för hästen och kan innebära mer jobb och mer pengar för dig. Om Du köper ett dåligt ridtäcke kan detta innebära höga veterinärkostnader för infektioner. Så Investera i ett bra täcke och kom ihåg att de kan hålla länge om du handlar smart. Det finns märken som tagits fram under krig, som hållit på länge osv och dessa täcken är så mycket bättre än andra. Se också till att köpa från en seriös återförsäljare.

När det kommer till andra täcken så som stalltäcken gäller egentligen samma sak, var en smart konsument och köp bara täcken från riktiga hemsidor och inte bara det billigaste du kan hitta. Det bästa är att söka och se om andra köpt samma täcken och om de nöjda. Om din häst står i ett stall med andra person kan du ju fråga runt och prata lite med de andra och se vad de köpt och vad är nöjda/mindre nöjda med. Det viktigaste är att det funkar för din häst, så du kanske behöver testa runt lite innan du hittar det som absolut passar.

 

 

När det kommer till detta så måste också komma ihåg att dessa täckens syfte är att skydda och låta regnet rinna av. Så investera här också i något bra som håller. Oftast har hästarna dessa täcken när det blåser ute också, så glöm inte att det kan bli ganska kallt under våren och hösten när dessa täcken används. Så om om du köper en med bra kvalité kan du vara säker att det inte blir för kyligt för din häst. Visst har de egna system för att hålla värme, men det är också sitt ansvar som ägare att se till så att din häst inte fryser. Detta är speciellt viktigt i början på våren och i slutet på hösten när det börjar övergå till hagel. Då bör du nog ställa in din häst i stallet och inte ha kvar den där ute, men självklart är det upp till dig som ägare att avgöra.

Som sagt, var en smart konsument och investera i bra grejer för din häst!